28 Haziran 2015 Pazar

KUSURUM KUSUR AMA SEN HİÇ DE İNANDIRICI DEĞİLSİN BATI

Yine bir insan hakları raporu yayınlandı ve Türkiye'yi azarlayan onca hüküm var içinde.

Doğrudur; bir sürü hatalar, kusurlar vardır; vahşi kabilelerin birbirinin kafalarını kopardığı, dünyanın medeniyetinin doğduğu ama giderek medeniyetsizliğin, çöl bedevilerinin lıkır lıkır petrol içip paralarını akıttıkları silahlarla, dünyada cehennemin yaşatıldığı böyle bir coğrafyanın ortasındaki bir ülkede...

 ...ama insan hakkı nefes alabilme; yaşama hakkı ile başlar. Diğerleri onun üz...erine yükselir. İşte akıllara durgunluk veren de bu tezat: Dünyada milyonların nefesini tek hamlede kesen, soluksuz bırakan, kalplerini atmaz yapan, mutluluk içinde oyun oynaması gereken çocukları ya sahillerde vuran ya ellerinden anne babalarını alan, binbir gece masallarının mekânı Bağdat'ı da Şam'ı da tarumar eden insanların kanlı ellerinden cilt cilt "insan hakları" raporları çıkıp akıl satmasıdır, kabul edilemeyecek olan.

 En iyi dost, herkes dalkavukluk içinde alkışlarken; hatayı görüp eleştirendir. Aklı olan, o eleştirileri baş üstünde tutar. Lakin o dost da samimiyetini yaptıkları ile gösterir.
 
Kusurum kusur, eleştirilerin baş üstüne çünkü daha iyisi olmaktır; amaç. Fakat sen hiç de inandırıcı değilsin, Batı.

 Dünyanın, şu mübarek Ramazan günlerinde dahi sahip olduğu içler acısı, insan olmaktan uzak halinin sorumluları olmalı ve onlar islah edilmeli: Dünyanın geleceği için.
 
Cem TURAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder